Ikväll har vi ätit shawarma (ung som kebab) av kyckling. Det här sättet har jag kommit på själv men jag tycker det blir den godaste shawarman jag har gjort hemma
Jag testade att laga shawarma som pulled beef och det blev så himla gott. Jag tillagade shawarman långsamt i ugnen över natten och nästa dag vaknade jag till en ljuvlig doft i köket
En riktigt höjdare bjöd våra syriska vänner Maria och Michael på, Shawarma. Shawarma påminner om kebab men är mer smakrik och hettan bestämmer du själv
Köttet skäres i tunna strimlor och marineras sedan i garam masala och citronsaft med lite salt. Låt köttet ligga i marinaden i kylskåp i ett par timmar
Recept. Maria E. mån, 2013-07-08 11. 23. 30min. (0). Blanda allt tillsammans. Låt vila i kylen någon timme. Ta ett smörpapper och platta ut köttfärsen (ev med kavel) så tunt som möjligt
HIT kan du förbereda din shawarma och tillaga vid senare tillfälle om du vill det. Libanesisk Toum är ett givet tillbehör tilll shawarma, recept på den hittar du HÄR
Det jag gjort i detta recept är att jag har använt mig av griskött i mitt spett (vilket inte egentligen förekommer i döner kebab eller shawarma då dessa härstammar från muslimska länder, där använder man lamm, kyckling eller nötkött) men kryddningen som jag använder är mer åt shawarmahållet
Shawarma är en blandning mellan kebab och pulled beef. Gör egen shawarmakrydda. Gör egen shawarmakrydda. 6 portioner Shawarma. 1,5 msk shawarmakrydda (finns i orientaliska affärer eller gör en egen). Relaterade 6 portioner Shawarma. 1,5 msk shawarmakrydda (finns i orientaliska affärer eller gör en egen)
Shawarma är en variant på kebab, det finns både kött- och kycklingshawarma. Jag har länge velat testa att göra en vegetarisk shawarma och oumph passade perfekt till detta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.