) Kanelbullar är fin barndom för mig. Kanelbullar ca 50 st. Mjuka, fluffiga och fortfarande varma från ugnen med god kanelröra innut och knastrande pärlsocker uppepå
Blanda smör och mjölk i en gryta och värm till fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölk/smörblandningen och rör försiktigt till jästen är upplöst
Pensla dina kanelbullar med sockerlagen direkt när dom kommer ut ur ugnen. Baka kanelbullarna i ugnen på 225 grader i ca 8-10 min eller tills dom får en fin gyllene färg
Då tyckte jag att det var en bra idé att baka kanelbullar och vips, så var det 28 grader varmt i köket igen. Kanelbullar25 stycken12 dl vetemjöl3 dl mjölk1,25 dl socker100 g smör 1 ägg1 1/2 tsk salt1 msk kardemummakärnor30 g jästsmör,socker, kanel, ägg och pärlsocker till fyllning och garneringSmula ner jästen i en bunke
Dom gör bullarna ännu lyxigare. Mina barn ville ha Mammasgoda kanelbullar, så då bakade jag dom idag. Och dom vackra formarna kommer från Kalasform och heter Oriental & sommarMen idag gjorde jag dom lite annorlunda
Plankfilé skulle jag vilja kalla det här. Jag blev sugen på att använda planka när jag läste senaste numret av Allt om Mat där de har med retrorätter som plankstek, räkcocktail och marängsviss
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.