Saftig mjuk pepparkaka med lingon, Roy Fares recept
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 210 g vetemjöl (3,5 dl)
  • 19 g bakpulver (2 tsk)
  • 15 g kanel (1 msk)
  • 13 g nejlika (1,5 tsk)
  • 13 g ingefära (1,5 tsk)
  • 13 g kardemumma (1,5 tsk)
  • 1125 g smör, smält och avsvalnat
  • 1170 g strösocker (2 dl)
  • 180 g farinsocker (1 dl)
  • 1110 g ägg (2 st)
  • 1100 g grädde (1 dl)
  • 160 g frysta lingon (1 dl)
  • 1 smör och ströbröd, till formen
  • 1210 g vetemjöl (3,5 dl) 9 g bakpulver (2 tsk) 5 g kanel (1 msk) 3 g nejlika (1,5 tsk) 3 g ingefära (1,5 tsk) 3 g kardemumma (1,5 tsk) 125 g smör, smält och avsvalnat 170 g strösocker (2 dl) 80 g farinsocker (1 dl) 110 g ägg (2 st) 100 g grädde (1 dl) 60 g frysta lingon (1 dl) smör och ströbröd, till formenSätt ugnen på 175 grader, varmluft. Smöra och ströbröa en stor rund sockerkaksform. Sikta vetemjölet med alla kryddor och bakpulver. Vispa ägg, farinsocker och strösocker poröst i ca 10 min. Vänd ner mjölblandningen, därefter grädden lite i taget, sedan smöret lite i taget. Tillsätt de frysta lingonen direkt i smeten så att de inte börjar vätska ur sig. Häll i formen och baka i nedre delen av ugnen i ca 40-45 min.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.