1210 g
vetemjöl (3,5 dl) 9 g bakpulver (2 tsk) 5 g kanel (1 msk) 3 g nejlika (1,5 tsk) 3 g ingefära (1,5 tsk) 3 g kardemumma (1,5 tsk) 125 g smör, smält och avsvalnat 170 g strösocker (2 dl) 80 g farinsocker (1 dl) 110 g ägg (2 st) 100 g grädde (1 dl) 60 g frysta lingon (1 dl) smör och ströbröd, till formenSätt ugnen på 175 grader, varmluft. Smöra och ströbröa en stor rund sockerkaksform. Sikta vetemjölet med alla kryddor och bakpulver. Vispa ägg, farinsocker och strösocker poröst i ca 10 min. Vänd ner mjölblandningen, därefter grädden lite i taget, sedan smöret lite i taget. Tillsätt de frysta lingonen direkt i smeten så att de inte börjar vätska ur sig. Häll i formen och baka i nedre delen av ugnen i ca 40-45 min.
Smält smöret tillsammans med saffran och låt det svalna. Tillsätt mjölblandningen, smöret och grädden i äggblandningen medan vispen går på låg hastighet
Njut av din mjukapepparkaka - gärna tillsammans med lite glögg eller ett glas julmust. Vispa 2 ägg pösigt med 2 dl socker. Blanda 2 1/2 dl vetemjöl med 1 tsk bakpulver, 1 msk kanel och 2 tsk kardemumma och rör ner i smeten. Spara recept 8 kom
Så saftig och smakrik. Detta receptet kommer definitivt följa med mig många jular framöver. Inlägget Mjukpepparkakamed lingon & creamcheese frosting dök först upp på Hannas Bageri
Bland annat denna Mjukapepparkaka kommer det att bjudas på till glöggen. På lördag kommer vi ha lite julfika här hos oss med några kompisar & deras barn, lite paketöppning i förtid och ”adjö” för en tid då vi alla firar jul på olika håll
Förra året så bakade jag den godaste och saftigastemjukapepparkakan jag någonsin gjort. Tidigare har jag alltid tyckt att de blivit helt okej men inte riktigt så saftig som jag önskat men så äntligen förra året fick jag till den ordentligt
En saftig och god kaka som smakar jul, lätt att göra är det också. Blanda vetemjölet med bakpulvret och kryddorna i en bunke, och sikta ner i äggvispet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.