Bakade lite härligt krispiga småkakor med smak av apelsin och kokos. Som sötningsmedel, strö finns tex Hermesetas som funkar fint att baka med och vill man hellre använda naturligt sötningsmedel, vilket jag hellre väljer om jag måste använda sötningsmedel, så finns det Stevia och Agavesirap
Jag har sett några recept med pepparkaka och lingon i rulltårta. Det är super gott men tänkte att lingon och saffran också passar bra ihop, det blev gotteeligott
Ingredienser Portioner. 12 2 dl rörsocker 3 ägg 100 g smör 250 g ricottaost 4 dl mandelmjöl 1/2 dl majsstärkelse 1 tsk bakpulver 1 krm salt 1 msk finrivet apelsinskal (+ extra till garnering) 1 dl färskpressad apelsinjuice smält smör eller olja till formen Vid servering 3 msk flytande honung flingsalt ev vispad grädde till servering Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
En saftig och god kaka med apelsinsmak. Vispa socker och ägg fluffigt med elvisp i en bunke. Rör ihop de torra ingredienserna och blanda ner i smöret tillsammans med apelsinskal och -juice
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.