Servera till t ex ris och stekt anka eller kyckling. Pressa vitlöksklyftan och blanda med vattnet, låt stå i 10 min. 4 dl kycklingbuljong. 3-4 ringar konserverad ananas i bitar
Jag laborerar ganska mycket med smaker och hetta och är väldigt flitig med att smaka av ordentligt . O inte hjälper det att man ligger i sängen med telefonen i handen o söker på instagram efter just chinamat för att bli ännu mer lockad av alla bilder som lagts upp
4 ca 7 färska kycklinglår 2 dl sweet chilisås 1/2 dl kinesisk soja 2 msk flytande honung 1 vitlöksklyfta (skalad och finhackad) 1 tsk dijonsenap 1 tumme färsk ingefära (skalad och riven) pressad juice från 1 lime salt och peppar Till servering nykokt ris sallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Servera kycklingen tillsammans med ris och sås. Den är söt-stark och om man serverar den med såsen vid sidan om så är det inga problem för barnen att äta det också
En het och fräsig karibisk grytamed curry och räkor från Jamaica. Jag hade stora räkor kvar i frysen från fried rice jag gjorde i veckan och det fick bli denna läckra gryta av dem
Rör ut majsstärkelse med lite, lite vatten och slå redningen i grytan under omrörning. Slå oljeblandningen i en stor kastrull och fräs en kort stund, tillsätt kött och fräs kort, i med löken
salt och peppar. 250 g kycklingfilé. 1 msk kycklingfond. 250 g kycklingfilé 1 msk smör eller margarin 0. 5 st citron skal och saft 1 msk kycklingfond 0. 5 dl hackad persilja salt och peppar Servera med
Vi valde att ha fläskfilé i vår kreol men det går att använda kyckling istället om man föredrar det, sen la vi till lite sambal och vitlök för extra stuns i smaken och crème fraiche för extra krämighet
salt och peppar, smaka av med. Tillsätt paprika, champinjoner och låt allt fräsa en liten stund. En riktigt god gryta låter lite väl enkelt men det är just vad den här grytan är
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.