Gör envalfripajdeg. Tillsätt i färsen och stek den smulig. Smakaav med mer kryddor om det behövs. Skala och hacka lök och vitlök och fräs i enstekpanna med smör
Lobie bi lahme är en mustig gryta med gröna bönor och kött. Som de allraflestalibanesiska grytor smaksättstomatsåsen med färsk tomat, koriander, mycket vitlök och sju kryddor
Koka upp vatten i enkastrull. Krydda efter smak med örtkrydda, salt och peppar och koka upp. Hackadengulalöken och lägg den i kastrullentillsammans med dragonen och buljongtärningarna
Ingredienser Portioner. 4 700 g grytbitarav vilt (vildsvin, älg, hjort eller rådjur) 1/2 dl konc viltfond oljasalt och pepparMarinad 1 gul lök 2 palsternackor 2 morötter 2 vitlöksklyftor 3 dl rödvin 1/2 dl rödvinsvinäger 2 msk krossadeenbär 1 tsk torkadtimjan Sås 300 g skogssvamp 50 g ädelost 3 dl vispgrädde 1 msk soja 1 msk svartvinbärsgelémajsstärkelse (Maizena) Lägg till i inköpslistan Trött på attirra runt i butiken. Kupongen är laddadImat 2. - RabattOatly 250 ml Mer info Ladda kupong
Serveras med potatis eller ris och engodsallad. Taframgryta och blanda grädde, creme fraishe, soya, chilisås, worshestershiresås och pressadevitlöken och till sist rosepeppar
Skala och hackalöken och fräs den i enkastrull med olja. Tillsätt färsen och stek den smulig. Tillsätt strimlad vitkål och tacokrydda och låt det fräsasamman
Forma till limpor och lägg dem på enpapperskläddlångpanna. 2 l vatten. 11 msk salt. 75 dl sirap. 5 msk brödkrydda. 2 l vatten eller mjölk 2 pkt jäst 1 msk salt 0. 75 dl sirap 1. 5 msk brödkrydda 2 kg rågsikt (1 påse) 4 limporSmält smöret i enkastrull, häll i vätskan och värm till fingervarmt. 1Smula ner jästen i en bunke och häll över lite avvätskan, rör ut jästen och häll i restenavdegvätskan. 1Rör ner salt, sirap, brödkryddor och mjöl menspara lite av mjölet till utbaket. 1Knådadegen ett par minuter och låt denjäsa i 30 minuter. 1Ta upp degen på mjölatunderlag och deladen i fyradelar. 1Nagga dem och penslalimporna med smält smör. 1Gräddalimporna på 200 grader i nedre delenavugnen i ca 40 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.