Den krispiga och salta botten i kombination med ett tjockt lager mjölkchokladtryffel är lika med MUMS =) Det är väl tur att det räcker med en liten minibit - sedan känner man sig nöjd
En lättlagad kycklingrätt med toner av jordnötter. Jordnöt- och chokladfudgeJordnötssmör är otroligt rikt på nyttiga fettsyror och tillsammans med ett protein får du ett både smakrikt men även näringsrikt godis som du kan avnjuta med gott samvete
Smaka av med salt och peppar. Hacka rödlök, vitlök och chili smått. Krydda med limeskal och limesaft. Fräs rödlök, vitlök, chili och gurkmeja i olja tills löken blir mjuk i en gryta
4 ca 400 g svartkål 1 lök 1 stor vitlöksklyfta 1 msk olivolja 1 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 dl vispgrädde 1/2 dl finriven parmesanost salt och svartpeppar 1 dl pumpafrön Till servering potatis gnocchi rökt skinka Lägg till i inköpslistan
Lime och kokosmjölk tycker jag är en riktigt god kombo och det är denna gryta smaksatt med. Skala och skär löken, vitlöken, morötterna och sötpotatisen i tärningar
Servera curryn med kokt råris, salsan ochjordnötter. Börja med mindre mängd curry om du är rädd för hetta, och tillsätt mer i slutet om du tycker det blir för mesigt
Ärtorna ochsvartkålen serveras krämiga med en gräddsky. Nästa dag, koka ärtorna i nytt vatten tillsammans med lök och lagerblad tills de precis är klara
Det som är bra med denna rätt medsvartkål är att du kan äta den precis som den är eller så kan du välja att ha någonting till, förslagsvis lax i ung eller chikärtor med olivolja, salt och peppar
Servera sedan laxen när den är klar ochsvartkålenmed ångkokt färsk broccoli. Hacka sedan upp basilika och blanda ner i nötterna, lägg ner chevrén och amaranthen och blanda noga med en sked, pressa sedan över lite lime
Jag hällde allt i en bunke och jobbade snabbt ihop till en deg,. Och de var försvinnande goda. Rullade ut degen till 5 längder, la dem på ett bakplåtspapper, plattade till dem lite och sedan gräddade jag dem i ca 20 min på 180 grader
Jag ser fram emot fint väder, häng på landet och massor med god mat, såklart. Ska ni inte äta någon påskmat kan jag rekommendera den här släng-i-vad-som-helst-grytan som jag och Malin gjorde för några veckor sedan
En sallad med bacon, philadelphiaost ochjordnötter. Så var den efterlängtade långhelgen här ochmed den ett gäng möjligheter till att blogga om mat och bak
Grönkål, lila kål och en knippe svartkål fick följa med hem. Det krävde en del bläddrande i kokböckerna där, trots att de till stor del handlar om vegetarisk mat, svartkålen lyste med sin frånvaro
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.