I mitt recept på rostad brysselkålmed vitlök, citron & parmesan får det en fräsch syrlighet från citronen som bryts av mot en alldeles lagom ton av vitlök
6 500 g brysselkål 1 msk rapsolja 1 tsk salt 2 krm malen svartpeppar 1 apelsin 50 g smör 1 dl hackad sötmandel Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Skala morötterna, lägg dem i en kastrull med kallt, saltat vatten och koka upp. ½ knippe morötter. Den här gången hade jag en bit sötpotatis över från föregående dag som också fick följa med ner i salladen
Skrapa morötterna rena, dela på längden om de är lite grövre. Börja med såsen. Mixa ihop bönor, kapris, sardeller och citronsaft med mixerstav i en hög skål
Blanda morötternamed dressingen. Skala morötterna och skär dem på längden. 1 knippe färska Morötter. 1 knippe färska Morötter. 200 grader Skala morötterna och skär dem på längden
Rostad morot med fetaostNågra morötterFetaostPersiljaSalt, peppar, olivoljaSkala och dela morötterna och råstek dem i olivoljan med lite salt och peppar tills de är nästan genomstekta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.