Tricket för att få såsen riktigt god är att använda lite spad från fiskoket - det smakar mumma. Så, sagt och gjort, inkoktmakrillmeddillsås, lätt som en plätt
Servera medkokt potatis och grönsaker. Har precis kommit hem efter ett härligt vattengympapass och njutit av en god middagssoppa med nybakat surdegsbröd till, det ni
Det var egentligen flera månader sedan jag kom att tänka på inkoktmakrill. Hemma åt vi dillsås och kokt potatis till, men jag har läst mig till att många serverar skarpsås som tillbehör
Servera medkokt potatis. Lägg ner i kastrullen med köttet. Kokt kalv i dillsåsDen sötsura smaken som man hittar i denna rätt är mycket karakteristisk för Sverige
Tyvärr hade jag inte kalvkött med ben och det skall man nog satsa på om man får tag på det. Många smaksätter nog med ättika men jag har alltid föredragit citron för det känns både fräscht och modernt
Ingredienser Portioner. 4 600 g torsk 900 g fast potatis 2 ägg 2 msk smör eller margarin 3 msk vetemjöl 2 1/2 dl matlagningsgrädde 2 1/2 dl vatten 1 fiskbuljongtärning 1/2 kruka dill salt och vitpeppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Jag kokte färskpotatis till och gjorde en dillsås och kokade några nyskördade haricot verts. Igår var Jonny ute och fiskade och fick ett gäng medmakrillar som vi såklart genast stekte upp
Lyft upp makrillfileérna och håll dom varma, skölj ur stekpanna. Häll i grädden i stekpannan, rör i dillen och senapen smaka av med citronsaft, salt och nymalen vitpeppar
Lägg köttet i en kastrull och täck knappt med vatten. Smaka av med ättikslagen. Servera med potatis. Gör en vit grundsås med smör, mjöl och 5 dl buljong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.