Häll av kikärtorna och skölj med vatten. Blanda runt kikärtorna med oljeblandningen. Häll upp kikärtorna på plåt och se till att de ligger utströdda och inte på varandra
Sätt ugnen på 200 grader. Dela sötpotatisen i mindre bitar (tvätta ordentligt så kan du behålla skalet på), blanda med 3 msk rapsolja, spiskummin och salt
Här med ett glas rosé, rostade med chilipulver och lite flingsalt på. Jag är medveten om att det är en hel del inlägg om kikärtor här på bloggen nu förtiden men det är verkligen en favorit hos mig
Gör receptet till två personer som vegetarisk måltid eller som perfekt tillbehör till kyckling – då räcker receptet till uppåt 4 personer. 1 burk kikärtor, sköljda och avrunna. Tillsätt kikärtorna med ca 5 minuter kvar av tillagningstiden och vänd runt bland grönsakerna och sätt tillbaka i ugnen. Har du ofta problem med att få färg på rostade rotfrukter och potatis i ugn så kan du antagligen höja temperaturen med ca 25 grader redan från början av tillagningen. 1 burk kikärtor, sköljda och avrunna
Ingredienser Portioner. 6 2 burkar kikärter (à 400 g) 4 vitlöksklyftor 1/2 dl olivolja 2 tsk paprikapulver 1 tsk salt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Blötlägg kikärtorna i 8 timmar. Skölj kikärtorna och koka på medelvärme, ca 1 timme i lättsaltat vatten. Blanda kryddorna med kikärtorna, häll över på en ugnsplåt med bakpapper och rosta i ugn på 225 °C i ca 20-30 min. 3 dl GoGreen torra kikärtor (blötlagda i vatten i 8 timmar)
Rostadekikärtor är ett populärt alternativ till andra snacks. en sallad eller rostade rotfrukter. En autentisk baconsmak är mycket svårt att få till så de små knapriga kikärtorna smakar naturligtvis inte exakt som bacon utan mer som andra livsmedel med artificiell baconsmak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.