Jag rostade dem på hög värme och skakade pannan regelbundet för att de inte skulle brännas. Så lätt att slänga ihop en sås av det här slaget med det man är sugen på för tillfället och ett bra sätt att få användning av en massa grönsaker
Servera medrostade tomater och basilika. Häll mandelmjölken i kastrullen, tillsätt potatismjöl för att den ska tjockna, rör i vitlök, hackat lök och krydda med peppar
(Sila eventuellt genom sil för få majonnäsen helt slät och slippa bruna rostade bitar i dressingen. Mixa vitlöken, ägg och vinäger slätt med en stavmixer
Jordnötssmör ger grytan en fantastisk smak, och tillbehören - skivad banan, strimlad kokos, rostade jordnötter och en supergod "stingig" chutney eller jelly - sätter den där extra piffen på det hela
Sälta från kapris kombineras ihop med friska smaker som citron, persilja och mynta. Skär strimlor av dem och lägg dem i en stor skål tillsammans med kikärtorna, mestadels av örterna och kaprisen
Ingredienser Portioner. 4 4 port pasta, gärna penne 1 dl pinjenötter 1 gul lök 1 msk smör eller margarin 400 g fryst bladspenat 130 g pesto 2 1/2 dl vispgrädde 1 grönsaksbuljongtärning 2 krm salt 1 krm peppar 250 g körsbärstomater Lägg till i inköpslistan
Toppa med grovhackade hasselnötter, persilja och rivet citronskal. Om såsen har blivit för lös skulle jag reda av med lite arrowrot eller potatismjöl utblandat i kallt vatten och hastigt koka upp grytan
Krämig polenta medugnsrostade kikärtor, gremolata och confiterade tomater. En len, ostig polenta tillsammans med supersyrlig persilje- och citronröra, krispiga kikärtor och olivoljebakade tomater
Eller rostad vitlöksolja för den delen. Den här gången smaksatte jag en krämig potatis- och gräslökssoppa med indisk smak med lite olja, och det piffade verkligen upp soppan, som är både värmande och mättande
), tryffelolja, gul zucchini, färsk basilika, rostade rödbetor och maché. Så efter en stund i köket hade jag lyckats skapa denna potatissalladen som jag blev så nöjd med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.