Jag vände ner gnocchin i brynt smör, eller beurre noisette som det heter på franska på grund av den nötiga smaken som framträder på smöret när det brynt en stund, tillsammans medrostade hasselnötter, créme fraiche och färsk gräslök
Dela squashen på längden, ta ur kärnor och så mycket av de fibrösa trådarna du orkar med. Värm squashen i ugnen fem till tio minuter om den har svalnat när du ska servera den
Jag håller även på med en allmän kylskåps och kylrensning och den här rätten är ett av resultaten, en ugnsbakad butternutmed ricotta och så lite valnötteroch örter på det
Och utan tahini hemma så rörde jag i rostade sesamfrön i yoghurten. Nu har butternutten (låter ungefär som på dålig engelska med Göteborgsdialekt) stått i skafferiet alldeles för länge och det fick helt enkelt bli att ta tjuren vid hornen och laga något av den
Borsta butternutskivornamed olivolja och placera dem på en plåt med bakpapper. Om du som jag inte har en paninipress, använd en helt vanlig grillpanna med en tallrik och mortel i marmor (eller något annat tungt) som press
Servera soppan med smulad fetaost och smörstekta valnötter. Det här är en riktigt matig och mäktig soppa som ska vara tjock i konstistensen… Det är så klart en smaksak men jag gillar den tjock, krämig ochmed lite textur
Rostad kryddig butternutpumpamed brysselkål, citron och chèvre. Skär pumpan i smala klyftor med skalet på (blir mjukt och gott i ugnen och kan med fördel ätas)
Kombinationen med rostde valnötteroch houng är underbar. Jag gillar verkligen hösten när man får kura ihop hemma med varm god höstmat och tända ljus för att lysa upp i höstmörkret
Jag rostade dem på hög värme och skakade pannan regelbundet för att de inte skulle brännas. Här har jag stekt skivad fläskfilé, svamp ochsquash i förväg, soltorkade tomater i olja och paprika fick åka ner i grächen (grädde + crème fraiche förstår väl vem som helst) efter att de bearbetats till mindre bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.