Förra året kom Js syster med en burk underart god tomatchutney gjord på hemodlade tomater, äkta lyx. Vi har inte någon tomatodling att tala om, en och annan liten tomat som blivit lite röd kan man hitta på plantan emellanåt
När jag gick på mellanstadiet åkte en klasskamrat till Florida. Det som gjorde starkast intryck på mini-Me var en konservburk som påstods innehålla solsken
även om jag gjorde en stor miss på den ena. Tips är att lägga lite sylt/marmelad på ett litet fat och ställ i kyl eller frys en stund så det kallnar, för att se hur konsistensen den blir
En mysig aktivitet att hålla på med dessa regniga sommardagar är att göra inläggningar. Ta tillvara på sommarens primörer i en sötsyrlig lag och krydda med örter eller varför inte lite chili för en mer “smäll på käften”-upplevelse
Tonfisk på burk – hiss eller diss. Tonfisk på burk är kattmat för mig. Men nu har jag ett recept på en ännu godare måltid med tonfisk på burk, Spansk potatissallad med tonfisk och chevrette
Förra veckan var vi ett par tjejer som var ute på äventyr och hade en liten picknick med oss. Mitt bidrag blev några cupcakes och små burkar med cheesecake
man numera köpa färdig surdeg på burk. Antingen följer du bara instruktionen på burken. Använd med fördel manitoba mjölet som nu finns på allt fler butiker
Det fanns både surdeg på vete och på råg och igår testades ett bröd på vetesurdegen. Jag följde receptet som stod på förpackningen och det blev ett himmelskt gott bröd
Jag brukar köpa naturella tomater påpåse, och marinera själv med god olja och olika smaksättningar. Häll detta över tomaterna och fyll på med olivolja tills tomaterna är täckta
På balkongen givetvis. Med inspiration härifrån, tillreddes dessa fräscha fina fiskbiffar. Tillsatte en mix av de färska örter som faktiskt lever och frodas i min vård, och det blev somrigt och gott
Det finns många bra sätt att bevara sommaren på. Slå på vatten och häll en näve salt. Det går att behålla dem hela (det gjorde jag med de minsta), skiva dem på längden (det gjorde jag med de mellanstora) eller skiva dem i slantar (det gjorde jag med de stora)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.