Hur som haver, vi testade att göra kladdigarevbensspjäll och bbq-sås ur Jills bok. Vårt tips är då att ni redan dagen innan kokar revbensspjällen och såsen, då går det minsann undan när det är dags att börja med middagen
Skär och strimla kycklingen. Efter ca 30 minuter har du i grädden, citronsaften och när du sen tycker att köttet är klart så reder du av direkt i grytan. 6 inlagda grönpepparkorn
På söndagkväll kokade jag ihop en marinad som jag la ner revbensspjäll i. Men när jag klev upp hade det övergått till regn, så när vi åkte i väg var det bara en slaskig sörja på vägarna som senare blev värsta ishalkan med kraftig blåst dessutom
Efter att snabbt ha övervägt chilikryddade kycklingvingar kommer jag även att tänka på revbensspjäll och att man kanske kan fixa en glasering baserad på julmust
I lördags testade vi för första (men inte sista) gången att grilla tunna spjäll. Det krävs visserligen lite förarbete men väl på grillen säger det bara svich så är det klart
Revbensspjäll av Lamm. Mitt lamm köpte jag uppe i Huså i höstas, byn ligger på baksidan av Åreskutan. Har Du tjockare spjäll eller föredrar revbensspjäll från gris, så öka på tiden till det dubbla
Lägg ner revbensspjällen i dubblaplastpåsar och häll över marinaden. Klyfta den gula löken och lägg den i botten på en ugnsfast form och häll på vattnet
Delarevbensspjällen så att de får plats i en gryta. Blanda ihop honung, äppelcidervinäger, sambal oelek, olja och senapspulver så att det blir en trögflytande glaze
Godaste revbenen everMåste dela med mig av ett recept jag gjorde till jul. Serverades med klyftpotatis och en god rödkålssallad som matchade revbenen perfekt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.