)SconesGrundrecept som kan varieras original kommer härifrån2,5 dl dinkelmjöl1 dl rågflingor0,5 dl grahamsmjöl2 tsk bakpulver0,5 tsk salt½ burk kesella (125 gram)1 dl naturell yoghurt1. ) Sätt på ugnen på 200 grader2. ) Tryck ut 2 kakor och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. VariationRiv ner 1-2 morötter i smetenRiv ner 1 äpple (tänk på att degen blir lite lösare då)Byt ut mjölsorterna/grynenI med vetegroddar/linfröToppa med solroskärnor/pumpafrön/sesamfrönTryck i valnötterHäll i lite kanelByt ut yoghurt mot filmjölk (okej, inte så jätterebelliskt)Vacker efteråt 2,5 dl dinkelmjöl. ) Sätt på ugnen på 200 grader
Lägg puckarna på en bädd av finbladig sallad och toppa med ärtskott, hyvlad parmesan och citronskal. När vinet har kokat in börjar du hälla på buljong en soppslev i taget
Strö på finhackad persilja eller basilika och servera med sallad, köttbullar eller korv. Denna rätt lagar jag de dagar jag vill servera middag snabbt utan att stå för länge i köket
Vegansk mat när den är som godast. En fräsig currygryta med en touch av Indien, smakrik och god. Grytan är desto godare dagen efter så gör gärna en extra sats
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.