Har som sagt blivit en del rabarber i år och då jag lessnat lite på både paj och saft så ville jag testa något nytt och sprang då på detta recept och bestämde mig för att testa
Detta leder i sin tur till en ständig beslutsångest när jag väl ska baka och måste välja. Till min namnsdag testade jag kombinationen rabarber och kardemumma, mycket lyckat
I helgen bakade vi något av det godaste och somrigaste som finns, rabarber och jordgubbspaj. Selma och Jimmy plockade rabarber, jag gjorde fyllningen med Colin i bärsele och sedan fixade Jimmy och Selma själva degen också
Och igår bjöds det på den här pajen härhemma. Om du inte provat att ha jordgubbe och rabarber i samma recept så är det dags nu, få smaker "gifter sej" så bra som dom
vispa ägg och socker. tillsätt smör och mjölk. häll smeten i smord och bröad form. strö över tunnskivad rabarber och tryck ned rabarbern i smeten något
Sylten passar till plättar, pannkakor och även som fyllning i tårtor och andra bakverk. 200 g jordgubbar 200 g rabarber 400 g syltsocker Skär jordgubbar och rabarber i skivor. Blanda dem med socker i en kastrull och låt koka under omrörning i 5
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.