500 gram
”Rökt Maxi Korv” från nyöppnade Vegusto. Både form och storlek för tankarna tillbaka till barndomens falukorv men ungefär där slutar alla liknelser. Ty detta är en ack så mycket godare och fräschare korv en den bisarra svenska falukorven.
99 kr
för
500 gram
är dock i högsta laget för en korv, eller för vilken annan vegoprodukt som helst
Sedan jag var på korvevenemanget på Smaklust har jag varit vansinnigt sugen på att göra korv. Och så köpte jag boken Charcuterie och vill testa ungefär alla recept som finns i den, så gårdagen ägnades självklart åt korvtillverkning med recept från ovan nämnda bok
Det finns ett fåtal platser kvar till en ettårig yrkeshögskoleutbildning där man kan lära sig bla att göra sin egen korv, tillverka ost och lära sig röka fisk
Skär korven i bitar och fräs separat i en stekpanna. Låt puttra på låg värme på spisen minst 2 timmar, helst 5-6 timmar tills köttet är alldeles trådigt och korvbitarna integrerat. 200 gram korv , rökt - helst värmländsk femarkerkorv, eller onsalakorv eller kabanosser (uteslut då chilin)
Tillsätt korv, salladslök och vitlök för yterliggare ca. 200g röktkorv, tunt skivad (jag använde en viltkorv med kött från älg och vildsvin som jag fått från pappa). 200g röktkorv
Super god korvgryta med smak av ajvar. Enkel att göra och påminner om korv stroganoff. 1 falukorvs ring. Skiva korven och dela i 4 bitar. 1 falukorvs ring
Varva korvskivor och det mesta av purjon i en ugnsform. ca 500 g falukorv, skivad. 1ca 500 g falukorv, skivad 3 dl tunt skivad purjolök 3 dl crème fraîche 4 msk tomatpuré 2 tsk ljus dijonsenap salt och pepparVärm ugnen till 225°
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.