1 mald
ingefäraDela spjället i mindre bitar. Lägg i en större gryta. Häll på vatten så att det precis täcker. Tillsätt rödvin, soja, kryddor och salt. Sätt på lock och låt spjället koka försiktigt i ca 30-45 minuter. Det får inte koka sönder d v s benen ska inte lossna från köttet. Under tiden blandar du ihop glazen.Lyft upp revbenen med en tång och lägg i en plastpåse. Häll över glazen och tryck ut all luft. Förslut och ställ påsen kallt. Låt dem ligga här i minst 2 dagar.Sätt ugnen på 220°. Packa upp revbenen, spara glazen. De har nu fått en mörkare färg. Lägg den på en plåt, med den feta sidan upp. Staga dem med folie om det är krångligt.Sätt in spjällen högst upp i ugnen 15-20 minuter. Ta ut dem, pensla 2-3 gånger med glazen under tiden. Pensla ytterligare en gång innan serveringen.
Lägg revbensspjällen i en stor kastrull. Häll av och ta upp revbensspjällen. Skär revbensspjällen i bitar eller skivor längs med revbenen och lägg i bunken med marinad
Efter att snabbt ha övervägt chilikryddade kycklingvingar kommer jag även att tänka på revbensspjäll och att man kanske kan fixa en glasering baserad på julmust
Igår gjorde jag ju som sagt revbensspjäll till middag. Vill ni saftiga smakrika och goda revbensspjäll som gör succé på julbordet kan jag verkligen tipsa om detta recept
Dela revbensspjällen så att de får plats i en gryta. Häll i cola, buljongtärning, skivad lök, sambal oelek, lagerblad och soya i en kastrull, smaka av med salt och peppar samt lägg i revbensspjällen
Revbensspjäll med glaze. Skär revbensspjällen i bitar. Koka revbensspjällen i saltat vatten i vatten 2-3 timmar tills köttet är mört. 1,2 kg tjocka revbensspjäll. Revbensspjäll med glaze 1,2 kg tjocka revbensspjäll 2 dl julmust 0,5 dl soja 50 g färsk ingefära 4 st nejlikor 1 dl ljus sirap 2 st stjärnanis 0,5 st urkärnad chili
Lägg revbensspjällen i en stor kastrull. Häll av och ta upp revbensspjällen. Skär revbensspjällen i bitar eller skivor längs med revbenen och lägg i bunken med marinad
Godaste revbenen everMåste dela med mig av ett recept jag gjorde till jul. Jag brukar inte lyckas med revben alls men nu hade jag fått tag på ett recept jag ville ge ett försök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.