Rödtunga i skaldjurssås med finbesök av hummer och kräfta
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 250 g smördeg
  • 2 äggulor
  • 2 kokta humrar
  • 4 kokta havskräftor
  • 250 g champinjoner
  • 1 msk smör
  • 4 stora bitar rödtunga
  • 1 krm salt
  • 6 morötter
  • olivolja
  • flingsalt, efter behag
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • smör
  • 2 msk tomatpuré
  • 10 vitpepparkorn
  • 4 dl vatten
  • 3 msk skaldjursfond
  • 2 dl vispgrädde
  • salt, smaka av
  • peppar, smaka av
  • maizena, eventuellt
  • 50 g smör, rumstempererat
  • smör, till tillagning
  • 150 g sockerärtor
  • Smördegsform 250 g smördeg 2 äggulor
  • Fyllning 2 kokta humrar 4 kokta havskräftor 250 g champinjoner 1 msk smör 4 stora bitar rödtunga 1 krm salt
  • Ugnsrostade morötter 6 morötter olivolja flingsalt, efter behag
  • skaldjurssås 1 morot 1 gul lök 2 klyftor vitlök smör 2 msk tomatpuré 10 vitpepparkorn 4 dl vatten 3 msk skaldjursfond 2 dl vispgrädde salt, smaka av peppar, smaka av maizena, eventuellt 50 g smör, rumstempererat smör, till tillagning
  • Tillbehör 150 g sockerärtor

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.