10,5 dl
jasminris 0,5 rödkålshuvud 2 morötter 1 msk fisksås 1 lime 1 röd chili 1 msk ingefära, finriven 1 kruka koriander 0,5 dl jordnötterRosta riset i en torr panna tills det fått gyllenbrun färg. Låt svalna och krossa i en mortel. Finstrimla kålen. Skala och strimla morötterna. Blanda med fisksås, pressad lime, ingefära och skivad röd chili. Toppa salladen med koriander, mortlat ris och hackade jordnötter.
Servera curryn med kokt råris, salsan ochjordnötter. Börja med mindre mängd curry om du är rädd för hetta, och tillsätt mer i slutet om du tycker det blir för mesigt
Rostad butternutsquash med ringblomskryddade kikärter, jordnötteroch geelrysFår den söta butternutsquashen sällskap av sältan från rostade jordnötteroch kikärter så är det ingen som saknar köttet
Tillsätt rotsakerna och löken och fräs runt under omrörning så det blir lätt rostat. Jag är - som ni som följer mig mer regelbundet redan vet - inte vegetarian, men lagar och äter med stor förtjusning vegetarisk mat och tycker att vi alla borde äta mer frukt och grönt, både ur hälsosynpunkt och miljösynpunkt
Några av er kanske undrar hur det går med husförsäljningen. I dag blir det faktiskt inget middagsrecept (fick middag hemma hos mormor) och inte heller ett allergivänligt recept
Servera genast på varma tallrikar tillsammans med en god sallad och ett gott rödvin. En riktigt god middag med en härligt krämig sås, välj närproducerat kött, dyrare visst, men så mycket godare
Låt svalna och förvara i en burk med lock. Fri från ägg, laktos och mjölkprotein. Välj glutenfria havregryn och byt ut rågflingor mot glutenfria havregryn eller annat glutenfritt flingalternativ
Denna härliga rödkålssalladmed apelsin, fikon och saltrostade pumpakärnor passar t. Blanda rödkålen med apelsin, ringla över rapsolja, vinäger och krydda med peppar, blanda ihop allt i en skål
Den krispiga och salta botten i kombination med ett tjockt lager mjölkchokladtryffel är lika med MUMS =) Det är väl tur att det räcker med en liten minibit - sedan känner man sig nöjd
Blanda majonnäs och sriracha till en sås, smaka av med salt och peppar. Blanda riven vitlök, olivolja, persilja samt pressad citron och rivet skal i en skål och rör runt
Gör egen aioli, snabbt och enkelt med stavmixer eller elvisp. Smaksätt med något mer om du vill, tex hackad persilja, någon annan färsk ört eller chili
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.