Rör ihop dressingen, smaka av med salt och peppar och häll över salladen. Första gången jag åt den här salladen var på julafton förra året, och den var så god att den fick en plats på julbordet även i år
-Skölj och hacka alla grönsaker. Lägg i en skål och lägg i ruccola och bladspenat. Pressa över citron, ringla över olivolja och strö över salt, torkad mynta och vitlökspulver
4 500 g färdiggokta rödbetor 1/2 tsk flingsalt 1 burk matvete (à ca 400 g) 1 påse babyspenat eller ruccola (à 65 g) 150 g getost av chèvretyp 600 g varmrökt makrill eller lax Senapsdressing 1 1/2 tsk dijonsenap 1 msk färskpressad citronjuice 1 tsk flytande honung 1/2 dl olivolja 1 krm salt 1 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Jag rörde ut den med lite rapsolja, men det avgör du själv om det behövs eller inte. Getosten kan bytas mot fårost, någon fetaost eller halloumi, och dadelbalsamicon kan bytas mot fikonbalsamico
Vi satt lite tysta intill och åt rödbetssalladen. De skålade och hade det fint och var allmänt som man kan tänka sig en familj med teaterpersonligheter
ta ut pizzan och toppa med parmaskinka, ruccula, valnötteroch ringla honung över. -Det går nog inte att få en godare pizza, och jag håller absolut med där
Toppa medgetost i skivor och lätt krossade valnötter. Smaka av med salt och peppar. Gillar du inte den lite speciella smaken av getost så funkar det fint med mozzarella för ett lite mildare variant eller fetaost för lite mer smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.