4 500 g färdiggokta rödbetor 1/2 tsk flingsalt 1 burk matvete (à ca 400 g) 1 påse babyspenat eller ruccola (à 65 g) 150 g getost av chèvretyp 600 g varmrökt makrill eller lax Senapsdressing 1 1/2 tsk dijonsenap 1 msk färskpressad citronjuice 1 tsk flytande honung 1/2 dl olivolja 1 krm salt 1 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Jag rörde ut den med lite rapsolja, men det avgör du själv om det behövs eller inte. Getosten kan bytas mot fårost, någon fetaost eller halloumi, och dadelbalsamicon kan bytas mot fikonbalsamico
Vi satt lite tysta intill och åt rödbetssalladen. De skålade och hade det fint och var allmänt som man kan tänka sig en familj med teaterpersonligheter
Avsluta med lite flingsalt och nymald svartpeppar. Lägg getosten på brödskivorna och ringla honung över osten, strö ev över ströbröd, placera på plåt och sätt in mitt i ugnen
Dela smördegsplattorna på hälften och lägg på en plåt med bakplåtspapper. )Förrätten blev gratinerad getost och färska fikon på en frasig smördegsbotten
Lagom inför jul tänkte jag att det kan passa med ett enkelt recept på egen rödbetssallad. Det smakar dessutom mycket bättre med egengjord än att köpa en med en massa skräp i
LCHF jul, Rödbetssallad Jodå, här kommer denna goding att finnas med på julbordet hemma hos oss. Jodå, här kommer denna goding att finnas med på julbordet hemma hos oss
Smaka av med salt och peppar. Till kalvsyltan vill både jag och sambon gärna ha rödbetssallad, men just rödbetssallad är tyvärr ett av de där riktiga lågvattenmärkena vad gäller tillsatser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.