Till den kalla eller ljumna laxen som toppas medräkor och en parmesan- och citronvinägrett, serveras den kalla basilika- och spenatsåsen, smörslungade sockerärter, en krispig sallad och dillkokt nypotatis
Det som gör den här woken alldeles magisk är såsen på soja, honung, ingefära, risvinäger med mera. Det som också är magiskt är att jag är tillbaka på bloggen med ett recept
1Hackad färsk röd chili. 1Syltad rödlök. 11 vitlökHacka citrongräs och koriander, röd chili och riv ingefäran. 1Blanda ingredienserna med fisksåsen. 1Mosa fisken antingen med en gaffel eller med en matberedare. 1En personlig favorit är att servera fiskkakorna med ett smakfullt kokosinspirerat ris
Servera direkt med citronklyftor, plockad dill och gott bröd. Blanda smöret med paprika, finhackad vitlök, gräslök samt dill och fördela kryddsmöret över räkorna
Låt räkorna fräsa med grönsakerna någon minut och häll på såsen. Servera med limeklyftor och ris. Rör ihop currypasta, smulad buljongtärning, kokosmjölk och crème fraiche
Rödcurrypasta köper du på burk och det finns i de flesta livsmedelsbutiker på den asiatiska hyllan. Servera medbröd eller ris och gärna en fräsch sallad
Rör sedan ner rödcurry och kokosmjölk. Gärna med en grönsakssvarv så går det extra snabbt. Blanda slutligen i grönsaker och räkor precis före servering
Är två burkar, den ena medrödcurry pasta och den andra med grön curry pasta. När kycklingen börjar bli genomstekt, tillsätt currypastan och låt den fräsa med i nån minut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.