blandade grova rotsaker och bönor, t ex morötter, broccoli, blomkål, gröna bönor i bitar
1 pak
choi, delade, alt. 200 g färsk spenat
1 blandade
tomater
1
kokosgrädde (400 g)
1 röd
currypasta
1 ingefära,
riven
1
olja
1
koriander
1 salta
jordnötter
1
lime
1 soja1.
Sätt ugnen på 250 grader vanlig värme eller 225 grader varmluft.2. Lägg de grova grönsakerna i en långpanna ringla över olja, salta och rosta 10 minuter.3. Vispa ihop kokosgrädde, ingefära och currypasta.4. Ta ut långpannan, häll på kokosgrädde, lägg på tomater och pak choi. Grädda tills grönsakerna är al dente, det tar ca 10 minuter.5. Garnera med koriander, jordnötter och lime.6. Servera som den är eller med ris.
Är två burkar, den ena med rödcurry pasta och den andra med grön curry pasta. Den gröna är starkare än den röda, men man kan ju enkelt anpassa styrka genom hur mycket man har i
Jag köpte minrödacurrypastai en indiskspecialbutik här iMilano. Stek rödkåleni olja. I receptet nedan har jag skrivit två matskedar currypasta - det är anpassat efter den vanligacurrypastan du hittari svenska matvarubutiker (men du kan naturligtvis anpassa mängden efter hur mycket hetta du vill ha)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.