Värm ugnen till 175º. Smörj en långpanna, 30x40 cm, strö på strö bröd. Första lagret. Blanda mjöl, smör och pekannötter (spara lite nötter till garnering)
Själva kolasmeten är faktiskt bara gjord på dadlar och det är helt otroligt att den kan få den där kolakonsistensen och smaken utan en gnutta socker, nästan bättreän originalet och farligt god
När kålen känns mjuk och färdig tillsätt creme fraise efter behag. )Ber om ursäkt för att jag undanhållit detta så länge, men hade berättat det på FB och sedan blev det liksom inte av, men nu så
Fyll därefter formarna med marängsmeten. Glad påsk till er alla. Lite sent, men jag har haft en underbar helg med familjen och helt enkelt inte hunnit uppdatera bloggen med allt gott jag har bakat och ätit
Skalade och i tunna skivor (hon använde potatisskalare till att skiva). Och vill helst inte köpa chips – framförallt pga de hemska kryddorna som används (E521)
Häll på vinet (obs akta för det kan stänka rejält, fond och kryddor. Nu orkade jag, så här kommer receptet på portvinssåsen, eller reduktionen kanske är mer korrekt
Han är ju nämligen en redig smålänning och handlar gärna det som är prisvärt för dagen. Sedan gällde det ju att svänga ihop något av det som vi hade hemma också
Tryck ut degen i en pajform med hjälp av välmjölade händer. 2 1/2 dl glutenfri Fin mix (eller motsvarande mängd vetemjöl). 2 1/2 dl glutenfri Fin mix (eller motsvarande mängd vetemjöl)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.