10.5 dl
hackad dill1 Sätt ugnen på 200°. Lägg mjölsorterna i en matberedare med smör och salt. Kör hastigt ihop till en smulig massa. 2 Tillsätt vattnet medan maskinen är igång tills det bildas en deg (arbeta alternativt med händerna, först till en smulig deg, tillsätt vattnet och knåda snabbt ihop till en fast deg.) 3 Tryck ut i en form som är ca 26 cm i diameter. Ställ in i frysen ca 15 min. Nagga med en gaffel. Förgrädda mitt i ugnen ca 10 min. Vispa lätt ihop ägg, grädde, salt och peppar. 4 Tillsätt osten och häll fyllningen i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min tills den stannat. Rör ihop ingredienserna till vinägretten. 5 Hyvla fänkålen tunt på längden, gärna med mandolin. Vänd runt med granatäpplekärnor och dill. Lägg ev salladen ovanpå pajen och droppa över lite av dressingen.
Klipp över färsk dilloch servera. Ta fram en stor stekpanna, stek lök, vitlök och grönsaker i kokosolja och rör runt, låt dem mjukna lite och ej ta för mycket färg
När sockret har smält och börjar bli gyllenbrunt, ringla det över brieosten. Lägg björnbär, fikon och pekannötter på osten och strö över granatäppelkärnorna
fänkål,. Här tänkte jag bjuda på ett snabbt och enkelt recept på en soppa med torsk, fänkål ochdill. Häll på vattnet och ta i grönsaksbuljongen och låt sedan puttra på medelvärme tills morötterna nästan är mjuka rakt igenom, lite tuggmotstånd är gott att ha kvar
Garnera med en dillkvistoch citronklyfta. Koka upp mjölk och smör tillsammans med buljongtärningen. Häll i äggsmeten, rör sakta om med gaffel eller stekspade
Garnera med en citronklyfta och en dillvippa. Denna förrätt blir en härlig öppning på middagen med ett par mjälla skivor färsk lax, hettan från pepparroten och syran från äpple fint ackompanjerat av en skiva smörstekt surdegsbröd med en len honungsfraiche som avrundar i gommen
Vitkålssallad med rabarber, fänkål ochdill. Den här salladen som var en av förra årets överraskningar ska vi äta ikväll, med god korv och kanske en sötpotatissallad
Lika delar hyvlad rabarber och tunt skivad fänkål med en citron-, dill- och honungsdressing. Kanske var våra rabarber för syrliga, kanske vi behöver runda av syrligheten i ursprungsreceptet mer med salt och sötma
krämig saffranspasta med fänkål, dilloch quorn. SAFFRANSPASTA MED QUORN, DILLOCH FÄNKÅL. Jag valde därför att ta en klassisk julkrydda, saffran, och kombinera med sådant som alltid faller mig i smaken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.