Prästostpaj toppad med dressad fänkål, granatäpple och dill
www.coop.se
www.coop.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1.5 dl vetemjöl
  • 11.5 dl fullkornsmjöl
  • 1125 g kallt smör i kuber
  • 10.5 tsk salt
  • 11 msk iskallt vatten
  • 14 stora ägg
  • 14 dl grädde
  • 10.5 tsk svartpeppar
  • 1300 g lagrad prästost, fint riven
  • 10.5 tsk dijonsenap
  • 11 vitlöksklyfta, fint riven
  • 11 msk vitvinsvinäger
  • 13 msk olivolja
  • 11 fänkål
  • 10.5 granatäpple, kärnorna
  • 10.5 dl hackad dill1 Sätt ugnen på 200°. Lägg mjölsorterna i en matberedare med smör och salt. Kör hastigt ihop till en smulig massa. 2 Tillsätt vattnet medan maskinen är igång tills det bildas en deg (arbeta alternativt med händerna, först till en smulig deg, tillsätt vattnet och knåda snabbt ihop till en fast deg.) 3 Tryck ut i en form som är ca 26 cm i diameter. Ställ in i frysen ca 15 min. Nagga med en gaffel. Förgrädda mitt i ugnen ca 10 min. Vispa lätt ihop ägg, grädde, salt och peppar. 4 Tillsätt osten och häll fyllningen i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min tills den stannat. Rör ihop ingredienserna till vinägretten. 5 Hyvla fänkålen tunt på längden, gärna med mandolin. Vänd runt med granatäpplekärnor och dill. Lägg ev salladen ovanpå pajen och droppa över lite av dressingen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.