I förra Buffé var det ett recept på en variant av Porchetta di fano. Där skrev man att en riktig porchetta di fano är gjord på helstekt gris som man grillar – och det har man ju inte riktigt hemma i kylskåpet eller frysen
Ingredienser Portioner. 4 1 1/2 kg fläskkarré i bit 6 vitlöksklyftor 2 msk fänkålsfrön 4 msk finhackad färsk rosmarin 2 tsk salt Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Fräs lök och vitlök i 2 msk olja och krydda. När löken är mjuk, rör i 1 msk av fänkålsfröna, 2 tsk malda kryddnejlikor, lagerblad och rosmarin och låt dem koka i 1 minut
Porchetta är något jag har gjort ett par gånger och jag tycker det är en så oerhört ball rätt. Det var rysligt länge sedan jag skrev - oftast beror det på att jag inte har några foton och i dessa tider så kan man nästan inte vara utan foton längre
En bit fläskkarré, eller grishals som vi sa förut här nere i Skåneland, skärs upp på två håll och fylls för att sedan rullas ihop till en köttig rulltårta, och vips så kallas den plötsligt porchetta istället
Skär upp porchettan och servera med den varma spenat- och nötsalladen. Hetta upp ugnen till 275° och bryn porchettan runt om. Detta kan göras 1–2 dagar innan porchettan ska serveras
Vi valde att servera vår porchetta i form av smörgåsar denna gången, var och en fick bygga sin egen macka vid bordet och lägga på vilka tillbehör man ville
Porchetta. Jag ställer mig frågan varför jag inte gjort detta tidigare samt varför jag inte alltid har en bit färdig porchetta i kylen att karva på när jag blir uttråkad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.