Köpte ju en burk marshmallows fluff när jag gjorde mina Whoopie Pie förra veckan, tänkte att det består ju bara mesta av äggvita och socker, ja och även smakämnen och majsmjöl, så det blir ju billigare att göra själv, gott blev det och går fort och enkelt att göra själv
Jag fick ett infall och eftersom jag gillar både cheesisar och polkagris så slog jag två goda flugor i en smäll och resultatet blev en mycket god Polkagris Cheesecake
Klipp marshmallowsen i tredjedelar och ställ in i frysen medan du förbereder kakdegen. 10 marshmallows (i tredjedelar). 10 marshmallows (i tredjedelar)
Blanda socker och vatten i en hög gryta (ca 3 l). Låt blandningen stå en stund så att sockret smälter. Rör sedan upp sockret från botten och låt sockerlagen koka upp
och just det här receptet känns aningens sötare än köpemarshmallows. Borsta av florsockret igen med fingrarna - detta för att bara ett tunt lager florsocker ska täcka marshmallowsen
Jag gjorde polkagris ganache. Jag gjorde polkagris ganache. Häll sedan i krossade polkagrisar. Detta är det ända recept på själva macron marängen som jag faktiskt lyckats riktigt bra med
Jag hade bakat en cheesecake med polkagris och en botten med digestive blandat med pepparkakor. Häll upp grädden i en skål/bunke tillsammans med krossade polkagrisar så att den får suga åt sig smaken av dem
I helgen testade jag att göra marshmallows. I alla fall var det inte alls så svårt att göra marshmallows som jag trodde och det blir både mycket billigare och godare om man gör de hemma själv än om man köper
Hade nog hellre haft i lite större marshmallows bitar för att de inte helt skulle smälta bort, MEN de är då lite knepiga att få in i de stackars små bollarna
Lägg socker, glykossirap och vatten i en tjockbottnad kastrull och koka tills massan håller 100°. Då läggs gelatinbladen i blöt i rikligt med vatten i 5 minuter
Senast idag fick jag med mig en påse Polkagrisskum (tror jag att de heter) hem från affären. Passande nog låg de brevid Tomteskumet och, tja, polkagrisar är ju det bästa jag vet så förhoppningarna på det här godiset är skyhöga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.