Köpte ju en burk marshmallows fluff när jag gjorde mina Whoopie Pie förra veckan, tänkte att det består ju bara mesta av äggvita och socker, ja och även smakämnen och majsmjöl, så det blir ju billigare att göra själv, gott blev det och går fort och enkelt att göra själv
Klipp marshmallowsen i tredjedelar och ställ in i frysen medan du förbereder kakdegen. 10 marshmallows (i tredjedelar). 10 marshmallows (i tredjedelar)
och just det här receptet känns aningens sötare än köpemarshmallows. Borsta av florsockret igen med fingrarna - detta för att bara ett tunt lager florsocker ska täcka marshmallowsen
I helgen testade jag att göra marshmallows. I alla fall var det inte alls så svårt att göra marshmallows som jag trodde och det blir både mycket billigare och godare om man gör de hemma själv än om man köper
Hade nog hellre haft i lite större marshmallows bitar för att de inte helt skulle smälta bort, MEN de är då lite knepiga att få in i de stackars små bollarna
Lägg socker, glykossirap och vatten i en tjockbottnad kastrull och koka tills massan håller 100°. Då läggs gelatinbladen i blöt i rikligt med vatten i 5 minuter
En kraftfull elvisp är att rekommendera för att detta recept ska bli bra. Detta recept fungerar inte med dr oetker vegegel då den inte klarar att kokas länge, då får man bara en seg massa vilket man inte är ute efter
Jag är med i en grupp på Facebook som är livsfarlig by the way som heter "kakburken" och just nu cirkulerar ett recept med marshmallows ganska kraftigt
Koka upp socker, sirap (vit sirap ger vitare marshmallows), vatten och salt. Är du lite kvick på handen kan du dela upp smeten i olika skålar och göra flerfärgade marshmallows
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.