Jag gillartraditioner med tycker samtidigt att det är kul att bjuda på bekanta smaker i nya tappningar, som de här plommonen, inkoktaivin, råsocker, kanel ochvanilj
Lägg tillbaksplommonenoch låt dem kallna i lagen. Halvera och kärna ur plommonen. Ta upp plommonen. vatten, socker, citronsaft, delad vaniljstångochstjärnanisi en kastrull
Grilladeplommon med brieostoch honungFärska plommonBrieostHonungSalt, pepparOljaDela plommoneni hälften och ta bort kärnan, pensla med lite olja ochgrilla på snittsidantills de är varma helt igenom
Plocka plommonoch krusbär helst direkt från trädgården, så de är alldeles färska. Den passar till det mesta, exempelvistill ost- ochkexbrickan, på pannkakorna, till gröten eller på mackan
Egentligengillar jag frukter som plommonochpersikorprecis som de är men den här tiden på året smakar de intespecielllt mycket och då passar det fint att ugsnbaka dem för att locka fram smakerna
Grytan innehåller bland annat champinjoner, katrinplommonochharicots verts (gröna bönor) och är smaksatt med harissaoch en härligkryddblandning, ras el hanout, som jag hittade på bloggen 'Strenght and sunshine' (se här)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.