150 g
jäst 3 dl kallt vatten 2 msk olivolja 1 msk socker 7 dl vetemjöl 1 burk tomatsås (pizzasås) 125 g mozzarellaost 1 tsk färsk timjan eller torkad salt peppar 500 g kantareller 2 msk smör eller margarinSätt ugnen på 225 grader. Lös jästen i det kalla vattnet i en bunke. Tillsätt olivolja, socker och vetemjöl. Knåda degen smidig. Forma 4 runda portionspizzor på en bakplåtspappersklädd plåt. Skiva mozzarellan. Bred på tomatsås och fördela mozzarella över. Krydda med timjan, salt och peppar. Grädda pizzorna i cirka 10 minuter. Rensa kantarellerna. Hetta upp en stekpanna och fräs svamparna i matfett. Smaksätt med salt och peppar. Lägg kantarellerna på pizzorna och servera.
Ta ut pizzanoch fördela skinka, soltorkade tomater, pinjenötter, ruccola och basilika över pizzan. Sätt in de långpannor eller plåtar som du ska baka pizzan på så att de är varma när du lägger på pizzadegen
Den här gången gjorde jag ostinbakade hörn och så hade jag rökt skinka, färska champinjoner, körsbärstomater ochmozzarella på min pizza, som jag sen toppade med ruccola blandad med parmesan och så lite nymalen svartpeppar ovanpå
Fördela mozzarellanoch den rivna osten. Det finns mycket goda recept medkantareller här i arkivet som man kan laga (nypotatissallad medkantarelleroch bacon, kantarellsås till kött, pasta i olika varianter, små pajer, till pocherat ägg, på Västerbottenspaj och som toast) men jag vill även tipsa om detta sprillans nya recept på kantarellpizza
Smaken blev lite som en pastagratäng fast utan pasta med bara ostsås och korv typ… Helt okej, men inte en pizza jag kommer göra igen, men extremt kul att prova nya varianter såklart
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.