700 g
g Norsk Torskfilé, utan skinn och ben Norsk Torskfilé, utan skinn och ben
2 msk
msk vetemjöl vetemjöl
1 msk
msk salt salt
0,25 msk
msk cayennepeppar cayennepeppar
3 st
st tomat(er) tomat (er)
2 st
st paprika, grön paprika, grön
1 msk
msk matolja matolja
1 msk
msk smör smör
1,5 dl
dl vatten vatten
1 st
st citron citron
0 potatis
potatis
Ingredienser Antal portioner - + 700 g g Norsk Torskfilé, utan skinn och ben Norsk Torskfilé, utan skinn och ben 2 msk msk vetemjöl vetemjöl 1 msk msk salt salt 0,25 msk msk cayennepeppar cayennepeppar 3 st st tomat(er) tomat(er) 2 st st paprika, grön paprika, grön 1 msk msk matolja matolja 1 msk msk smör smör 1,5 dl dl vatten vatten 1 st st citron citron Servera med 0 potatis potatis
Jag skippade löken och använde okokt potatis och serverade med skirat smör, fantastiskt gott. Laxpudding har jag ätit då och då under min uppväxt men jag har aldrig lagat det själv och eftersom jag hade gravad lax kvar i frysen så var det dags att ändra på det
Forma biffar med vattensköljda händer och stek biffarna på båda sidor i medelvärme. Kör fisk, purjo, lime, vitlök, ingefära, ägg, salt och peppar i matberedare till en jämn färs
Tillsätt soltorkade tomater, all lök, paprikan, coctailtomaternaoch låt det fräsa ihop. En annorlunda torskrätt, det är härligt när lite italienska smaker och dofter sprider sig i köket
Det finns massor med god snabblagad mat som tex den här torskrätten som jag gör rätt så ofta. Bara till att blanda ihop matlagningsgrädde med tex en smaksatt philadelphiaost (denna gången blev det tomat- och pesto), riv i lite citronskal och krydda med en god fiskkrydda, häll sedan blandningen över fisken (som kryddats med salt och peppar) i en form, tillsätt lite grönsaker som tex tomateroch spenat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.