Pimentos är små chilifrukter som har en lätt sötaktig smak – här grillar vi dem tillsammans med mandelspån och vitlök. Toppa med flingsalt och servera som snacks eller tillbehör.
Tillsätt vitlök, ingefära, apelsinjuice, vinäger, senap, worcestersås ochpasserade tomater. Att bjuda på dessa smakrika ribs med läckert frasiga lökringar, en krämig krispig coleslaw och helt galet goda Padrónes kommer blir årets snackis i bekantskapskretsen
Vad som är lurigt meddessa små gröna chililiknande paprikor är att några kan vara riktigt starka. Där skulle vi njuta av sommarens sköna ljumma kvällar med varsitt glas vin
Krama ur vätskan och blanda med smulat bröd, hackad mandel, riven vitlökoch hackad persilja. Att gratinera dem i ugnen är knappast något nytt men det är gott och enkelt och då funkar det, tycker jag
2 2 port potatisklyftor 100 g pimiento de padron 1 tsk olja salt peppar 2 skivor fläskkotlett 1 dl chilimajonnäs 1/2 krispsallad Lägg till i inköpslistan
Pimientos de Padrón, mjukstekta, små gröna paprikor med flingsalt. Jag och Ylva Forsberg från Huså Bröd tillbringade en hel del tid av den resan med att titta närmare på den vackra staden Barcelona och Antoni Gaudis livsverk
Jag serveradedet tillsammmans med mina hemmagjorda hamburgare och en vitlöksoch persiljesås. Att lyxa till tillbehören man äter till maten är värt så mycket ochmed enkla metoderoch knappt nåt jobb får du dundergodaugnsbakade potatisklyftor
Upphottad med en matsked vitt vin och lite nyklippt dill, blev det enkla lilla stuvningen ett fullt godtagbart tillbehör till dendallrande, saftiga ugnsomeletten
Ont om tid är det också gott om så idag jobbar Bevemyrs pragmatiskt och slår fyra goda flugor i en smäll och bloggar ett helt gäng med juliga godisrecept på en gång
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.