11 äggvitaBörja
med galettedegen. Dela smöret i mindre bitar och lägg det i en matberedare. Mixa snabbt ihop med vetemjöl, florsocker och salt. Tillsätt vatten och mixa till degen gått ihop.Plasta degen och den låt vila i kylen i 30 minuter. Sätt ugnen på 175 °C.Skär chèvren i tunna bitar. Skölj, kärna ur och skär päronen i skivor.Häll hasselnötterna i en skål och tillsätt sirapen. Rör runt.Ta ut pajdegen ur kylen och kavla ut den någorlunda rund, på ett mjölat bakbord, cirka 1/2 cm tunn. Lägg pajdegen på en plåt klädd med bakplåtspapper.Lägg päronskivorna och chèvren i mitten av pajdegen och strö över hasselnötterna. Vik in pajkanterna mot mitten och pensla på uppvispad äggvita.Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter. Låt svalna på galler.
Toppa med ringlad honungstek de förkokta rödbetorna tills de fått en krispig yta. lägg upp rödbetorna med nötter på tallriken tillsammans med den grtinerade smörgåsenToppa allt med ringlad balsamicocréme samt ev ytterligare lite ringlad honung och flingsalt
En jävulskt god och superenkel förrätt med sälta. Combon med det salta baconet mot den syrliga osten, med krispig sallad och fräsch dressing, en riktig höjdare
Jag gör alltid en liten specialare med päron på min Chévre chaud. 100 gram chèvre. 100 gram chèvre. I går blev det Chévre chaud till middag, supergott och galet enkelt
Ställ på en plåt med bakplåtspapper. Det finns redan tidigare ett recept på chèvre chaud (gratinerad chèvre) här på bloggen, men här har jag varierat det lite
Igår firade jag min födelsedag tillsammans med mina tjejkompisar. Mer om det kommer i ett annat inlägg senare, det är lite problem med att länka till olika recept
Toppa med ruccola, lite honung, några nypor flingsalt och nymalen svartpeppar. Häll sedan upp 4 klickar på plåten och bred med hjälp av en sked ut 4 minipizzor
Läcker sallad serverad med varm chévre på rostat bröd. 4 portioner 4 skivor bröd (gärna surdegsbröd) 4 skivor chévre Ca 200 g grönsallad (välj sort efter smak, jag tog en påse salladsmix med bla spenat och ruccola) 2 st tomater eller 250 g körsbärstomater 3-4 st kokta rödbetor 0,5 rödlök Vinägrett. Låt salladen gotta till sig i ca 15 min medan du förbereda resten av ingredienserna
) Helt utan anledning, bara för att de anhöriga ville visa lite välvilja, omtanke och säkert ge oss personal ett bevis på att vi gör ett gott arbete med de gamla på vårt vårdboende, fick vi alla personal en julgåva
En trevlig kväll med lite vin blev det av denna goda chèvre chauds test. När det gäller det här bistod jag mest med att öppna ugnsluckan och framför allt stänga den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.