Chêvre chaud är ju en klassiker på så många sätt. Här gjorde jag en version med en supernedstrippad version av chêvre chaud men med lite mer krut på en god sidosallad
Chévre chaud är en lyxig och samtidigt enkel fransk rätt. Ordet “chaud” betyder “varm”. Om jag är ute och äter lunch och det står “chévre chaud” på menyn så har jag svårt att välja något annat
Nu tillhör ju inte jag vårdpersonalen, och ska väl inte ta åt mig av äran för att de gamla har det bra hos oss, men dessa anhöriga hade inte glömt att det även finns annan personal i huset som jobbar indirekt med de gamla
Så var det nyligen för mig med den klassiska förrätten chèvrechaud. Jag satt och letade efter någon god förrätt och bjuda på och kom då in på chèvre toast av en slump och genast började jag toklängta efter denna rätt
En trevlig kväll med lite vin blev det av denna goda chèvrechauds test. Chaud betyder get. Chèvrechaud med jordgubbssalsa (4 portioner). Chèvrechaud med jordgubbssalsa (4 portioner)
Jag har spenderat den senaste veckan på någon slags jobbturné genom Europa. Igår kväll slängde jag (nästan bokstavligt talat) ihop en chèvrechaud (dvs gratinerad/stekt chèvre) och till den enkel, klassisk sallad med dijondressing och så krutonger från en överbliven baguette
2 bitar av Presidents 12 petits chèvre doux (getost utan det äckliga runtom). 2 bitar av Presidents 12 petits chèvre doux (getost utan det äckliga runtom)
Börja med dressingen. Blanda vinäger, salt, nymald peppar, senap, honung och olivolja i en skål. Dela salladen i mindre bitar och skölj dem i kallt vatten, lägg dem i ett durkslag och låt dem rinna av ordentligt
Ta ut rundlar av de rostade brödskivorna och lägg på en skiva chèvre på vardera brödskivan. 2 skivor chèvre (ca 1 cm tjocka). 2 skivor chèvre (ca 1 cm tjocka)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.