Jag har sett många recept de senaste åren på Overnightoats. Overnightoats med bär och vanilj1 dl havregryn1,5 dl lättkvarg1 dl mandelmjölk (annan mjölk går lika bra)1 msk chiafröLite vaniljpulverHallon och blåbärBlanda ihop i en skål och ställ i kylen över natten
Varför overnightoats skulle heta davosgröt på svenska har jag ingen som helst förståelse för. Så ni får helt enkelt ha överseende med att jag kör vidare mitt race med svengelska och kallar det för overnightoats eftersom jag inte tycker att över-natten-havre låter lika bra
I förra veckan berättade jag om min veganska kladdkaka som istället för ägg innehåller kikärtsspad. Nu har jag gjort ett annat bakverk med kikärtsspad istället för ägg, nämligen brownie
Veganska bakverk behöver inte vara så krångliga, dessa är egentligen inte krångligare än ”vanliga” snickercheesecakerutor och dom blir automatiskt äggfria och mjölkfria
Sandwichglass – glutenfri, raffinerat sockerfri och vegansk. Eller en så kallad ”Ice cream sandwich”. Det första receptet jag publicerade någonsin här på bloggen (för ungefär 1000 inlägg sen) var ett recept på en sandwichglass
instagram 100kitchenstories. Jag älskar utmaningar, så när jag fick ett önskemål här på bloggen om att göra en glutenfri, mjölkproteinfri, nötfri och äggfri tårta så tog jag såklart tillfället till att testa på
Enkel Overnightoats med banan. Jag brukar göra mina overnightoats i gamla glasburkar från t ex jordnötssmör, då kan man enkelt ta med dem om man får bråttom – och så ser det såklart lite stylish ut
Den här overnight chia oats-varianten tycker jag är mycket god, en favorit helt klart. Jag brukar mosa tinade bär lätt i botten på en djup skål och sedan hälla oats
Veganska glutenfria frallor på 25 min. Yep, och dessutom jäkligt goda om du frågar mig. Passar bra till frukost, mellanmål, till lunchen eller middagen – ja, när som egentligen
Den här grytan gör mig lycklig. Mustiga grytor som fått massor av kärlek är bland det bästa som finns. En riktigt bra chili kräver flera lager av smaker som tillsammans skapar umami, den 6
Ibland kan man vara sugen på något sött att knapra på efter maten eller till fikat, och då är det alltid trevligt om det söta samtidigt som det ÄR gott kan GÖRA gott för kroppen
Mat & Dryck. Vegansk och glutenfri kladdkaka. På dopet imorgon är det två personer som har specialkost. Min ena syster är glutenintolerant och sambons ena kusin är vegan
HÅLLBARHET & FÖRVARING. Glutenfritt och veganskt bröd med quinoa. Så himmelens saftigt och smarrigt att jag blev förvånad själv, verkligen hur gott som helst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.