Pajdeg innehåller mycket fett och vitt mjöl, äggstanningen bygger på gräddmjölk eller bara grädde, i fyllningen har man ost med hög fetthalt och många gånger innehåller pajen även bacon eller liknande
Jag har länge gjort en slags fuskguacamole med creme fraiche i, som förvisso är svingod (fråga min bästis bara), men ibland vill man ju uppdatera sig och när jag hittade en påse riktigt fina (och ekologiska – hurra
Kavla ut bröden och avsluta gärna med en kruskavel. Täck bunken med en handduk och låt vila ca 30 min. Det här receptet är ett tips från MixWell och Viveca som la ut receptet på deras facebook-sida
Vänd sedan ner potatisen, hackad gräslök, dill och löj/sikrom och smaka av med salt och peppar. Jag måste bara tipsa er om en riktig höjdare – väl värd att prova – nästa gång ni ska äta stekt fisk
Just denna variant, innehållande bland annat bostongurka, kapris och örter, passar alldeles utmärkt att servera tillsammans med till exempel panerad falsk fisk eller vegetariska fiskbiffar (se här eller här)
Lördagen firades med en tårta. Jag var grymt sugen på något med choklad (nähä. ) så det blev en variant med chokladbottnar och två olika chokladkrämer som fyllning
Många av er kanske rynkar på näsan när ni hör detta namn, men ni ska bara veta hur underbart aromatiskt och smakfullt det faktiskt är i jämförelse med andra mjölsorter
Dela upp degen i 4-6 delar, lägg upp på en oljad skärbräda, täck med en fuktig handuk, och lägg i kylen till dagen efter då de är färdiga att användas. 575 gram vetemjöl , med hög glutenhalt, gärna manitoba cream, northern spring, eller vetemjöj special
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.