Efter jul och nyår kan det kännas härligt att lägga undan sockret och sötsakerna ett tag. Egentligen är det kanske lite fel att kalla de kakor, konsistensen är nämligen lite som bröd och inte lika spröd och knaprig som kakor
Kladdkakor äter jag inte ofta numera och jag har försökt testa några nyttiga varianter, men det har aldrig blivit riktigt bra och jag har inte fått till den där kladdiga och kletiga konsistensen
Kan vara det godaste (ochnyttigaste) Banana bread jag ätit. Jag gillar ändå tanken på Banana bread och om man gör det med bättre ochnyttigare ingredienser så är det faktiskt riktigt bra, både till fikat eller som mellanmål
Det går att få till godaochnyttiga efterrätter utan att behöva oroa sig för vikten. Nyttiga snacks. Det är gott med något sött efter maten men det behöver inte innebära massa socker och kalorier
Idag har jag gjort godaochnyttiga chokladpraliner. Godis kan också vara nyttigt. Undersökningar tyder på att mörk kvalitetschoklad innehåller nyttiga ämnen som gör den till rena rama hälsokosten
Blir absolut godast efter någon dag. *tycker personligen att det är godast med morötter* Lycka till. vetekli 2 dl havrekross el vetekross 2 dl grovt rågmjöl 2 dl grahamsmjöl 5 dl vetemjöl 1 dl linfrön (kan skippas) 1 ½ dl rivna morötter el russin 5 tsk bikarbonat 2 tsk salt 1 liter fil 2 dl mörk sirapBlanda ihop alla torra ingredienser, väldigt noggrant (kan förstöra hela brödet annars) Tillsätt fil och sirap Häll smeten i smorda 2x2 liters formar Ställ formarna nederst i ugnen, OBS ugnen ska vara kall när de sätts in
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.