Stek den i smör med salt och peppar tills vattnet kokat in, sätt åt sidan. Skala och skär rotsakerna, i kuber som i traditionell pytt, eller i ett lite större snitt som på bilden
Blanda matlagningsgrädden med senapen och kryddorna. Häll pastan och broccolin i en ugnfast form. Blanda i skinkan och löken, häll på senapsgrädden och blanda allt väl
Däremot brukar de flesta vilja hålla fast vid julens traditionella maträtter med bland annat skinka, Janssons frestelse, inlagd sill, kål, lutfisk och pepparkakor såklart
Där kan du se vilken fisk som är grönmärkt och fritt fram att äta, vilken som är gulmärkt och som man ska iaktta viss måttlighet med, och vilken som är rödmärkt och helt no-no
Smaka av med ev. God köttfärs- och grönsakssoppa. örtsalt och malen vitpeppar. Bryn köttfärs och stek grönsaker mjuka i stekpanna, salta och peppra, lägg över vartefter i stor kastrull
Ingredienser 200 g potatistärningar 100 g morotsslantar 2 dl fiskbuljong 1 dl ajvar relish 1 dl lätt-crème fraiche 250 g torskfilé i tärningar salt, peppar och timjan 250 g lax i tärningar 75 g halverade sockerärter 200 g skalade räkor Garnera med
De frusna hallonen strös över och till sist hälls marängen över alltihop. Krossa kexen och strö dem på bottnen av en ugnssäker form, ca 27cm i diameter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.