Jag har använt mig av en så kallad channel knife som gör långa strimmor av apelsinskal. Julig ambrosiakaka med smak av saffran & apelsin150 g Smör 3 ägg 2,5 dl strösocker 2,5 dl vetemjöl 0,5 tsk bakpulver 0,5 tsk salt1 g saffran (två påsar)1 apelsin, rivet skalSätt på ugnen på 175 grader. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min
mycket som jag gör och att det till och med kan blir just din nyajulfavoritkaka. Lchf eller ej så är det såklart inte det bästa för maggen men vad gör man när det är smakmagi som uppstår avjulens krydda numero uno, julens guld
Därför tänkte jag att vi avrundar med ett enkelt recept på en pytt som egentligen bara innebär ”använd dina rester från julbordet och skapa någon slags pytt i panna med det du har”
Så jag bakar bara enkla godbitar hemma eller kopplar av med en massa choklad och annat gott. Vi gjöt chokladskal som vi fyllde med någon av fyllningarna nedan
Vi har ätit resterav julmaten på längden och tvären så ikväll ville jag äta något annat men samtidigt känns det dumt att kasta mat när den blir dålig så jag kombinerade ihop en jättegod middag
Eftersom jag misstänker att det är fler än jag som alltid får rester över när jag kokt ris (eller potatis, eller pasta, eller köttfärssås…) har jag sammanställt en bängalista över vad du kan göra om du som av en händelse råkar koka för mycket ris
Dottern och jag var och hämtade ut paket och handlade lite förut och då sprang vi på de nya smakerna som kommit från Loka så de var man ju tvungen att handla med
Jag har ju haft bloggen i många år och julgodis bakar man ju varenda år och eftersom jag älskar att prova nya saker hela tiden så har jag därför samlat på mig massvis av julrecept här i bloggen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.