2016 innehåller
redan en del planer och inbokade trevligheter. En del förändringar kring barnens aktiviteter och upplägg av veckorna, förändringar för mig på jobbet som just idag känns mer läskiga än tilltalande likt allting känns för mig innan jag har tagit de första stegen in i något men samtidigt känns det spännande och utmanande på ett häftigt vis.
Som vi lovade igår kommer det i dag både förslag på varmrätt och efterrätt till nyårsmenyn, båda från Arlas nyårsmenyer som vi fick en förfrågan om att testa
Nyårsmenyn när året 2014 skulle vakas in bestod av reninnanlår med potatis-och getostkaka, portvinssås och svartrot, samt saffransmousse till efterrätt
Så, tillåt mig presentera Nyårsmenyn 2018. Nyårsafton ligger mig varmt om hjärtat. När jag var liten firade vi alltid med samma familj (föräldrarna firar fortfarande tillsammans) och det kändes alltid som en speciell kväll
Nyårsmaten. Den ska man gå och klura på under större delen av hösten. Just planeringen är en underdart rolig del av matlagningen - nästan lika bra som att laga maten faktiskt
Om du tillagar denna rätt som en del av nyårsmenyn så räcker det med ca 75-100g ankbröst som max. Som del i nyårsmenyn så behövs inte det… Ingredienser till ca 4 pers
Här kan du välja mellan att göra egen Hollandaise eller att köpa en färdig. Men om du inte vill ta risken att den egna såsen gjort på riktigt smör skär sig på nyår så, visst, gå på en färdigköpt
Nu var julhelgen över för 2012, hoppas alla har haft en god, mysig, lugn och njutbar jul. Jag och mannen firade hos min familj och inte förrens idag har vi en heldag hemma igen
Jag har börjat kika lite på nyårsmenyn och föll för dessa två efterrätter. Det börjar dra ihop sig till både jul och nyår och det är mycket som ska planeras och fixas
Ingredienser till ca 4 port, (eller ca 8-10 smakportioner i nyårsmenyn). Då kan du göra dillsmör till Levainen istället… Ingredienser till ca 4 port, (eller ca 8-10 smakportioner i nyårsmenyn)
Vanligtvis är det kött som gäller på nyårsmenyn, men i år fanns det ingen älgfilé i frysen. Till varmrätt blev det fisk, vilket är första gången som vi bjuder på det på nyårsafton
Tänkte att jag ska lägga ut nyårsmenyn som vi åt och först ut är förrätten. Då är det ett nytt år, och många liksom jag har nog tagit det lite lugnt idag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.