Rullarna blev väldigt goda och en rulle var lagom för en portion när man hade skurit upp den i skivor och vi åt sushin tillsammans med soja, wasabi och inlagd ingefära
Blev lite laxfilé över så den blandade jag med spenat och sesamfrön och åt tillsammans Sushin. Ska ut på en liten prommis med Wilda nu men lägger upp receptet jag använde mig av lite senare
Jag tycker att det är fantastiskt kul att servera en stor bricka med hemmagjord sushi. Fläkta riset med en papperstallrik eller liknande så den svalnar den snabbare
Dessutom är det lätt med lite fantasi att få till god vegetarisk och vegansk sushi Det jag tycker är roligast, smidigast och godast är att göra är de traditionella Maki-rullarna med sjögräs runt
Ikväll kör jag mina sista utvecklingssamtal och sen är jag klar med det, för den här terminen. Blev sjukt sugen på sushi förra veckan så jag googlade recept
Första biten som skärs bort bjuder på en tjusig sushivariantmed extra fyllning. Nu är det ju som det är med ungdomar, dom har oftast ett späckat schema och herr Persson är inget undantag inte
Blanda i risvinägern som du har rört ihop med sockret. Min dotter och jag gjorde sushi. Vi använde salmalax som inte behöver frysas innan man gör sushi
Servera med inlagd ingefära. Lägg ut sjögräset och täck med ca 0. 3 dl Sushiris. Koka upp riset. Häll i risvinäger och blanda tills riset blir sval och kladdigt
Servera sushinmed resterande soja och gari samt sojamajonnäs att dippa i för de som vill. Rör om med händerna och byt vatten i bunken tills vattnet är klart och genomskinligt
Lägg en sushimatta på bänken. Lägg på en plastfilm och på den ett noriark med blanka sidan nedåt. Rulla försiktigt men med lite tryck så att rullen håller ihop
När riset är svalt nog att hålla i handen kan du börja rulla din sushi. Täck riset med kallt vatten och låt stå minst en halvtimme (gärna över natten om det är möjligt)
Igår gjorde jag något jag aldrigt lyckats med tidigare - jag gjorde sushi. Jag måste allt säga att det var en riktig hit och jag är så nöjd med mig själv att jag klarade det
En enkel lunch med få ingredienser och stora variationsmöjligheter. Forma små rätblock/cylindrar av ris och dutta på wasabi samt täck med tonfiskremsor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.