Här är mitt gröna julbord, en saffransaflafel (inspirerad av förra årets saffranshummus), men grönkålssallad med rostad pumpa ochslutligenbloggfavoriten, rödkålssallad medapelsin, spenatoch granatäpple
Använd fingrarna för att trycka massanäven längs med kanterna. Du kan nu välja att mixa ihop allt till en slät smet i enblender, men själv tycker jag om de små chiafröbomberna medapelsinsmak i min chokladpudding, och låter dem vara omixade
Varva grönsaker, mozzarella och passerade tomater. Dennabilden gör absolut inte rätten rättvisa. Har haft receptet ett tag men tänkt att detta inte kan smaka så mycket
Här en kall kycklingsallad med massor av gott och grönt i. Man kan nästan ha i vilka grönsaker som helst men jag kände för att göra salladen extra grön och nyttig så jag har haft i sockerbönor, ruccola, bladspenatoch ärtskott
Min goda smörkola med smak av kanel och vanilj. Min äppelkaka med dadlar. Hoppas ni hittar lite inspiration nedan och kika även in under menyn Recept här på bloggen så finns det så klart enmassa annat gott att laga till ifall ni tröttnar på julmaten
) Bilden är gammal, och troligtvis den fulaste matbilden so far på min blogg, ochden skarpsynte ser att den tagits innan jag satte igång med plastbantning av köket
Väl värt besväret, och populärt hos hela familjen - med andra ord något jag gärna lagar igen. Blanda alla ingredienser tillsammans medfläskfärsen i en bunke till en jämn smet
För att undvika risken att tjata ut höstens stadiga epitet på mat - mustig - så bjuder jag här på en MUMSTIG och rustik gryta som kokas ihop med salsiccia, nötfärs, champinjoner, rödvin, rödlök, chili, vitlök, tomatpuré och rosmarin i ugnen
Skiva potatisen i klyftor och häll på en skvätt olja, krydda med salt och vitlökspeppar. Dåligt med inlägg här tycker jag, har en rejäl förkylning så jag har fokuserat på att lägga min energi på det viktigaste som varit att plugga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.