Nyårsafton och en massa god mat
Gradinskan mat
Gradinskan mat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 3 1 röster

Ingredienser

  • Krispiga tunnbrödschips med himmelsk romdipp
  • Dipp (4 portioner)
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk finriven schalottenlök
  • 3 msk hackad gräslök
  • 50 g löjrom eller stenbitsrom
  • Salt och peppar
  • Chips (24 stycken)
  • 2 mjuka rektangulära tunnbröd
  • 1 ägg 2 dl finriven lagrad prästost
  • Flamberad pepparbiff
  • 4 portioner 800 g oxfilé
  • 200 g små steklökar
  • 100 g svamp
  • 3 msk hela vitpepparkorn
  • 0,5 dl cognac eller whisky
  • 2 msk smör
  • Havssalt
  • Rapsolja
  • Sås
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 50 g smör
  • 0,5 citron
  • Vit chokladpavlova med pistage och passionsfrukt
  • 7 ekologiska äggvitor
  • 5,25 dl strösocker
  • 0,5 citron , saft av
  • 200 g vit kvalitetschoklad
  • 100 g pistagenötter
  • Topping
  • 5 dl vispgrädde
  • 3 dl grekisk yoghurt, 10 %
  • 4 msk florsocker
  • 1 nypa vaniljpulver
  • 6-8 passionsfrukter
  • Hacka choklad och pistagenötter grovt och vänd försiktigt ner dem i marängen.
  • Skeda ut marängen till ett toppigt, runt marängberg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda marängen i mitten av ugnen i 70–90 minuter, den ska vara mjuk i mitten när den är klar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.