1 Vaniljbottnar240
g vetemjöl (4 dl) 3 g salt (0,5 tsk) 15 g bakpulver (1 msk) 300 g strösocker (3,75 dl) 5 g vaniljpulver (1 tsk) 125 g mjölk 3 % (1,25 dl) 100 g vatten (1 dl) 25 g citronsaft (0,25 dl) 125 g vegetabilisk olja (1,25 dl) 165 g ägg, rumstempererade (ca 3)
1 Jordgubbsfyllning300
g färskost 150 g jordgubbssylt 1 msk vaniljsocker 1 citron, juice från
1 Färska
jordgubbarca 20 färska jordgubbar
1 Smörkräm100
g vatten (1 dl) 200 g strösocker (2,25 dl) 100 g äggvita (2-3 st) 400 g osaltat smör, rumstempererat
Sätt ugnen på 170 grader. Smöra och sockra 3 små springformar (22 cm) noggrant. Har du bara 1 går det bra att baka i omgångar men stressa inte med avsvalningen. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver, strösocker och vaniljpulver i en bunke. Vispa ihop mjölk, vatten, citronsaft, vegetabilisk olja och ägg. Blanda de torra ingredienserna med de blöta och arbeta ihop det till en smet. Dela smeten på tre häll i formen/formarna och grädda i mitten på ugnen på 170 grader i cirka 30-35 minuter, gör ett stickprov. Baka max två formar åt gången för jämnare gräddning. Ta ut kakan och låt den svalna 10 minuter i formen innan du vänder den uppochner på ett galler. Jordgubbsfyllning
Blanda till en slät kräm i en bunke med en visp. Förvara kallt. Jordgubbar
Skölj, snoppa och skiva jordgubbarna. Smörkräm
Koka upp vatten och socker till 121 grader. När sockerlagen passerat 100 grader så kan du börja vispa äggvitorna på hög hastighet med en elvisp eller i maskin. Häll sedan den varma sockerlagen över äggvitorna i en tunn stråle. Låt marängen vispa tills den är rumstempererad. Tillsätt smöret försiktigt i omgångar och vispa ihop. När det blivit en slät kräm fyll i spritspåse, det underlättar om du har en slät tyll i. Montering
Placera en botten på önskat serveringsfat. Spritsa en ring av smörkräm längs kanten. Fyll ett tunt lager med jordgubbskräm innan för ringen och toppa med skivade jordgubbar. Lägg på nästa botten. Ställ i kylen och låt stå 20 minuter för att smörkrämen ska stelna. Gör samma sak på nästa botten och låt vila ytterligare 20 minuter. Lägg på den sista bottnen och lägg en klick med smörkräm ovanpå. Stryk ut tunt på tårtans ovansida och ett tunt lager runt omkring. Tanken är inte att smörkrämen ska täcka hela tårtan utan dess ”nakna” utseende är vad som gett tårtan dess namn. Avsluta med att dekorera den med obesprutade eller ätbara blommor och bär.
Dekoration färska blommor, obesprutade jordgubbar. Färska jordgubbarca 20 färska jordgubbar. Vaniljbottnar240 g vetemjöl [4 dl] 3 g salt [0,5 tsk] 15 g bakpulver [1 msk] 300 g strösocker [3,75 dl] 5 g vaniljpulver [1 tsk] 125 g standardmjölk [1,25 dl] 100 g vatten [1 dl] 25 g citronsaft [0,25 dl] 125 g olja [1,25 dl] 165 g ägg, rumsvarma (ca 3)
Ombre cakemedjordgubbar & mascarponefrosting. Man kanske inte kan kalla det här en ombre cake, det är egentligen när färgerna går i samma färgskala och blir ljusare och ljusare eller mörkare och mörkare
När det var dags för midsommarfirande förra helgen gjorde jag och min syster Evelina en glutenfri gräddtårta medjordgubbar, körsbär, mynta och ätbara blommor
Jag hade sedan tidigare införskaffat utstickare i form av blommor som jag också ville inväga. Placera en bit bakplåtspapper på en skärbräda, använd sedan en kniv och jobba dig runt varje cake pop med kniven lutad in mot botten och skär bort "ringen" av choklad
Scroll down for englishi februari)sipp, nada, nothing - nollyou name it point and shootdet visste jag inte ens vad det var för fem år sen, än mindre vad systemkameror kunde göra)Och jag älskar detMed den här tårtan vill jag tacka alla Er som läser
Jag gjorde dock misstaget att klä formen med bakplåtspapper, så ni kan ju tänka er hur besvärligt det var att röra runt i smeten samtidigt som jag försökte förhindra att papperet gled runt eller gick sönder
snitta försiktigt bröden med en vass kniv och sätt in dem i ugnen. -)brödet är jättegott och blev faktiskt precis så vackert och gott som jag hoppades utan att man behövde några magiska brödfingrar
Blanda med socker och vänd ner jordgubbarna, lime och socker. Häll i mascarponen över digestivekexen toppa medjordgubbarna + lite krossade digestive kex
Ta en sked och klicka ut plätt stora fishcakes. Mixa med stavmixer eller matberedare till en smet, behöver inte fin mixas utan bara "köras sönder" så det går att forma biffar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.