Och jag kan inte annat än tro att den smakar helt fantastiskt. Och jag vet att jag är så där osvensk. Och som vanligt lägger jag inte ner någon tid på fotograferingen och inte heller någon som helst redigering men tycker de blev himla bra ändå med en vanlig simpel digitalkamera
Så det gjorde jag till honom och levererade den i eftermiddags. Det blev en nougattårta. Vispa äggulor och socker, blanda potatismjöl och bakpulver som blandas med äggulorna
Hoppas att vädergudarna här lite längre norrut snart får höra det ryktet för vi bjuds idag på den nätta temperaturen av fem grader och till det lite regn
Tårtbotten är med chokladsmak och är gjord enligt receptet "tre lika delar". Man mäter upp lika delar av ägg, socker och mjöl och använder sig inte av några dl, msk eller tsk
Det är gott med något sött efter maten men det behöver inte innebära massa socker och kalorier. Det går att få till goda och nyttiga efterrätter utan att behöva oroa sig för vikten
Det var min äldsta dotters barndomskamrat och bästa vän Hilda som gifte sig med sin sambo Martin, och med lilla dottern Elisabet som söt och lite motsträvig brudnäbb
Som glasstårta kan man ju förbereda den i god tid och bara dekorera den innan servering då den behöver en kvarts tining för att vara lättare att skära i
Denna mandel- och kokosgröt äter Najni till frukost minst en gång i veckan, och det vore ju förmätet av mig att behålla detta läckra frukostrecept för mig själv, eller vad tycker ni
} Att ett bröd inte riktigt jäst färdigt kan märkas på att det reser sig och spricker okontrollerat. I det här brödet är det ungefär lika mycket vetemjöm som rågmjöl, och så är det en hel del frön och nötter i det
Blanda nötterna med smör, ägg, havregryn, råsocker och bittermandeln. Forma smeten med hjälp av fingrarna till toppar och lägg på bakpappers klädd plåt
Denna mandel- och kokosgröt äter Najni till frukost minst en gång i veckan, och det vore ju förmätet av mig att behålla detta läckra frukostrecept för mig själv, eller vad tycker ni
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.