35 g
Cognac (2 msk) om man vill.1. Hacka chokladen och lägg i en bunke. 2. Blanda strösocker med äggula i en annan bunke. 3. Koka upp grädde och hallonpuré i en tjockbottnad kastrull, häll det över äggulorna och blanda. 4. Häll tillbaka i kastrullen och på låg värmen under konstant omröring rör du tills blandningen börjar tjockna lite och häll det över chokladen, häll i cognac. 5. Låt stå i några minuter och blanda till en slät kräm. 6. Plasta och låt stå i kylen till nästa dag, eller minst 4 timmar.Tårtbottnar
15
min
330 g
vetemjöl
510 g
strösocker
6
dl
120 g
kakao
3
dl
15 g
bikarbonat
1
msk
7 g
bakpulver
1 ½
tsk
10 g
salt
1 ½
tsk
10 g
vaniljsocker
1
msk
165 g
ägg
3 ½
dl
180 g
vegetabilisk olja
2
dl
350 g
varmt bryggkaffe
3 ½
dl
155 grader
Smör
och
4
bakformar
22 cm
i diameter
410 gram
sm
40
minuter
8. Får
inte alla formarna plats samtidigt går det bra att låta en av dem stå och vänta tills de två första är färdiggräddade
Spacklad med chokladganache, täckt med ljusrosa marsipan och garnerad med rinnande chokladganache,maränger, färska hallon, macroner, pärlor ,ätbart glitter,och chokladpynt
Sikta sedan ner mjölblandningen i äggsmeten och blanda ihop noga. Blanda ihop vispgrädden med chokladen/godiset och smält på låg värme utan att det börjar koka
Och lakrits, hallon, nougat och grädde - men det rymdes inte i rubrikfältet. Den här tårtan gjorde jag faktiskt i somras till min lillebror på hans födelsedag
Blanda sedan ägg och socker i en bunke och vispa med elvisp tills det blir mycket pösigt. Blanda sedan ner mjölblandningen, då ska det ej vispas utan vändas ner försiktigt tills allt blandas
Min lille grabb hade kals nu i mars och bjöd över hela klassen + några till. Tyvärr så råkade kalaset komma ivägen för influensan och flera av barnen hade blivit dåliga och kunde inte komma
Det ryktas om att det är vår, rent av sommar, runt om i landet. Nu ska jag gå och fota en alldeles underbart god vit choklad cheesecake som jag gjorde igår
Tyskland eller Schweiz, då de inte finns här hemma. De är ju lätt beroendeframkallande. Tillsätt florsocker och philadelphiaost, och vispa tills allt är helt blandat
So, with this cake, not my proudest creation, but it has been haning around in my computer far to long now and it taste sooooo good, I say hello - once again
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.