Idag bjuder jag på en köttfärsgryta som är förstärkt med extra grönsaker. Vi har ätit grytan vid olika tillfällen med både pasta, rött ris och svart quinoa
Smaka dig fram till en riktigt mustigoch smakrik sås. Till filén åt vi ugnsbakade tomater (smaksatta med timjan) som jag marinerat i olivolja smaksatt med citron, sallad, samt färska champinjoner som jag bara fräste tillsammans med vitlök, lite salt, svartpeppar och en rejäl drös med persilja
Fräs champinjonernamed vitlök och gul lök i lite rapsolja, låt champinjonerna få färg. Krossa potatisen och lägg köttet på, slå på såsen och garnera med lite basilika samt grillade grönsaker
4 500 g högrev olja (till stekning) 4 schalottenlökar 3 röda paprikor 1 chili 4 pressade vitlöksklyftor 1 tsk spiskummin 2 tsk paprikapulver 3 msk kalvfond 5 dl vatten 6 medelstora potatisar 3 msk tomatpuré salt peppar 2 dl rysk yoghurt (17%) ev färsk timjan Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Efter kakkalasandet är det kanske på sin plats med ett lite mer rejält och hälsosamt bakverk. Jag bestämde mig alltså för att försöka baka ett eget glutenfritt hårt bröd med bara äkta, naturliga ingredienser
Med frysen full av grytbitar från Diléns så passade det bra att göra en mustig gryta. Servera med t. Bryn köttet lätt i omgångar, så det får färg, salta och peppra
Läge för en mustigoch värmande soppa, eller vad säger ni. Det här är en rejäl sats som räcker till många hungriga, och som jag delade med mig av till familjens sjuklingar som inte riktigt orkade med att laga mat
Mustiga grytor är väl verkligen något som hör hösten till, det kan vi väl vara överens om. För det är något visst ändå, det där med årstiderna och de olika maträtterna som vi förknippar med dom
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.