Ta ka-strullen från värmen och vispa ner ägg och riven ost. Till-sätt matfett och låt det koka upp under omrörning och småkoka ca 3 min. Låt moussakan vila ca 5 min innan den bjuds med sallad
Förra året var vi på Rhodos i Grekland, och min absoluta favvo rätt därifrån är moussaka. Jag gör en egen variant på moussaka med potatis i så barnen också blir nöjda
Ta ka-strullen från värmen och vispa ner ägg och riven ost. Till-sätt matfett och låt det koka upp under omrörning och småkoka ca 3 min. Låt moussakan vila ca 5 min innan den bjuds med sallad
Härliga svart-lila auberginer. I min akuta längtan efter Grekland fick det ikväll bli en moussaka med grekisk sallad, smakade otroligt gott och frambringade några sweet memories
Att göra en moussaka innebär många småsteg innan man slutligen kan skjutsa in hela gratängen i ugnen, men det är sånt jag tycker är roligt när jag lagar mat
Lägg grönsaker och fetaost ovanpå potatis- och köttröran. ( om man äter mycket sås - gör dubbel sats). Lägg i köttet och låt det stå och dra 5-6 timmar. Ställ långpannan i mitten av ugnen ca 25-30 min. 3-4 pressade vitlöksklyftor
Grekiskt lantbröd75 gram jäst1 1/2 msk havssalt8 dl ljummet vatten1/2 dl olja1 msk honung1 1/2 kg vetemjöl. Grädda brödet i ugnen längst ner, ca 10-15 min tills det har fått färg
Häll gärna en grekisk dressing över salladen (ett pulver som finns att köpa i affär och som man blandar med olja och vatten) och låt salladen stå och dra i kylskåpet cirka en timme
Jag har ätit denna potatis även på Zorbas grekiska restaurang i Kalmar och det är precis lika gott där så naturligtvis har jag försökt efterlikna denna delikatess
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.