Rör i yoghurt, honung och ev. Stjälp upp limporna och låt svalna under bakduk. Klicka ner degen i en oljad och bröad ( med havregryn) avlång brödform på ca 1,5 liter
Här kommer ett riktigt bra recept på ett luftigt ochgott bröd fylld med antioxidanter. Smula i jästen i en bunke och blanda ut med fingervarmt vatten och salt
Kikade på hans program Jamie Olivers jul där han ugnstorkade fikon och åt dessa serverade så här. en skiva gott brödfikonbredbar chevrévalnötterhonungRosta skivan på bägge sidor i en varm stekpanna
Jag har aldrig, och jag menar verkligen aldrig, hittat på och bakat ett eget bröd utan recept. När jag var liten var jag riktigt kass på bakning och det skrämde mig länge från att ens försöka mig på att baka
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Bergdalalimpa är mitt nya favoritbröd och är mycket uppskattat av mina vänner. Det har en bra balans mellan syra (från surdeg) och sötma (från sirap och lingonsylt)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.